Amylon Cukier cynamonowy BIO 20 g
Kod: 8013Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Amylon Cukier cynamonowy BIO 20 g
- pieczenie - możesz urozmaicić swoje klasyczne pączki cukrem cynamonowym
- kremy – nawet zimne desery można aromatyzować cynamonem
- owsianka - po posypaniu ulubionego śniadania owocami, orzechami lub nasionami możesz doprawić je cukrem cynamonowym
- lody - spróbuj doprawić domowe lody jabłkowe cukrem cynamonowym
- napoje - cukier cynamonowy nada nowy smak gorącej herbacie i chłodnemu koktajlowi
Słodki smak jest naturalnie przyjemny dla człowieka, a cukier jest głównym źródłem energii w naszej diecie. Organiczny cukier cynamonowy to jakościowa alternatywa dla powszechnie dostępnego cukru. Jego głównym składnikiem jest cukier trzcinowy, który wytwarza się z trzciny cukrowej poprzez jej wyciskanie, a następnie gotowanie otrzymanego soku. Nie zawiera syntetycznego aromatu, lecz mielony cynamon.
Trzcina cukrowa to wysoka, mocna trawa, która może osiągnąć wysokość do 6 metrów. Łodygi zawierają miąższ o zawartości cukru około 20%. Występuje tylko w obszarach tropikalnych o bogatej glebie. Cukier trzcinowy znamy w Czechach już od czasów wypraw krzyżowych. Na początku była to raczej rzadkość, rozprzestrzeniła się dopiero wraz z importem z kontynentu amerykańskiego. W czasach Napoleona został wyparty przez cukier buraczany, dziś jednak powraca do naszych kuchni.
Cukier cynamonowy to jeden z BIO produktów firmy AMYLON. Docenią to zwłaszcza konsumenci zainteresowani rolnictwem ekologicznym i systemem zrównoważonego rolnictwa. Żywność BIO zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, który gwarantuje jej jakość i pozwala na noszenie tego znaku.
Składniki: Cukier trzcinowy*, cynamon mielony* (min. 14%). Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka i jaj. *produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego
Przechowywanie: Przechowywać w suchym miejscu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.