Amylon Cukier waniliowy BIO 8 g
Kod: 8014Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Amylon Cukier waniliowy BIO 8 g
Słodki smak jest naturalnie przyjemny dla ludzi i często jest szczególnie popularny wśród dzieci. ORGANICZNY cukier waniliowy to jakościowa alternatywa dla powszechnie dostępnego cukru. Nie zawiera syntetycznego aromatu, ale zmiażdżone ziarenka wanilii. Jego głównym składnikiem jest cukier trzcinowy, który wytwarza się z trzciny cukrowej poprzez jej wyciskanie, a następnie gotowanie otrzymanego soku.
Cukier waniliowy to jeden z BIO produktów firmy AMYLON. Docenią to zwłaszcza konsumenci zainteresowani rolnictwem ekologicznym i systemem zrównoważonego rolnictwa. Żywność BIO zawsze przechodzi system kontroli i certyfikacji, który gwarantuje jej jakość i pozwala na noszenie tego znaku.
Wskazówki i przepisy dotyczące stosowania cukru waniliowego BIO:
- pieczenie - możesz urozmaicić swoje klasyczne wypieki cukrem waniliowym
- kremy - nawet zimne desery można aromatyzować wanilią
- owsianka - po posypaniu ulubionego śniadania owocami, orzechami lub nasionami posyp je cukrem waniliowym
- lody - Twoje ulubione lody waniliowe są gotowe raz lub dwa razy z naszym cukrem waniliowym
- napoje - cukier waniliowy nada nowy smak gorącej herbacie i zimnemu koktajlowi
- Cukier trzcinowy*, mielona wanilia bourbon (min. 1,5%). Może zawierać śladowe ilości glutenu, mleka i jaj .
*produkt kontrolowanego rolnictwa ekologicznego
Informacje o wartościach odżywczych na 100 g
Wartość energetyczna 1692 kJ / 398 kcal | |
---|---|
Tłuszcze: | 0,2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: | 0,0 g |
Węglowodany: | 98,9 g |
w tym cukry: | 98,0 g |
Białka: | 0,1 g |
Sól: | 0,01 g |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.