W szwedzkiej firmie Barebells zauważyli, że na świecie toczy się ciągła wojna pomiędzy chęcią delektowania się ukochanymi smakołykami, a chęcią utrzymania ładnej sylwetki i dobrej kondycji. Stworzyli więc batony proteinowe, które spełniają oba warunki.
Czy wydaje Ci się to bzdurą? Jest odwrotnie, ponieważ Barebells nie chcieli już produkować batonów, które smakują jak karton i nie zaspokoją apetytu na słodycze.
Batony proteinowe Barebells są miękkie, pyszne, a każdy smak jest doskonale zbilansowany - lepki karmel, wiórki kokosowe... Po prostu pyszne! Baton rozpływa się na Twoim języku, a Twoje kubki smakowe będą w niebie.
Punkty Barebells Protein Bar:
- legendarny baton proteinowy dla Szwecji
- 20 g białka, niecałe 203 kcal w batonie
- zawiera czekoladę, kokos, orzechy lub orzeszki ziemne
- dostrojone smaki z polewą czekoladową
Składniki orzech laskowy/nugat: białko mleka (mleko), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja słodząca (maltitol), peptydy kolagenowe, izomaltooligosacharydy, orzechy laskowe (7,5%), woda, tłuszcz kakaowy, mleko w proszku, miazga kakaowa, tłuszcz palmowy, kakao w proszku , aromat, emulgator (lecytyna sojowa), substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K)
Składniki biała czekolada/migdał: białko mleka (mleko), biała czekolada (słodzik maltitol, masło kakaowe, mleko w proszku, emulgator lecytyna sojowa, aromat), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), izomaltooligosacharydy, peptydy kolagenowe, woda, migdały, olej palmowy, chipsy sojowe (białko sojowe, kakao w proszku, skrobia z tapioki), kakao w proszku, mleczna czekolada (słodzik maltitol, masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator lecytyna sojowa, aromat), aromat, sól, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K)
Skład solonych orzeszków ziemnych: białko mleka (mleko), czekolada mleczna (słodzik: maltitol), masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), izomaltooligosacharydy, hydrolizat kolagenu, woda, orzeszki ziemne (4%), biała czekolada (słodzik (maltitol), masło kakaowe, mleko w proszku, emulgator lecytyna sojowa, aromat), kawałki soi (białko soi, kakao w proszku, tapioka w proszku), tłuszcz palmowy, pasta z orzeszków ziemnych (1,3%), kakao w proszku, aromat, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K)
Skład karmelu/nerkowców: białko mleka (mleko), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), czekolada mleczna (18%), peptydy kolagenowe, (substancja słodząca (maltitol), błonnik (polidekstroza), masło kakaowe, mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa) ), aromaty), woda, orzechy nerkowca (6%), olej słonecznikowy, pasta z orzeszków ziemnych, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromaty, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K)
Składniki biała czekolada/cytryna: białko mleka (mleko), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja słodząca (maltitol), izomaltooligosacharydy, peptydy kolagenowe, masło kakaowe, mleko w proszku, tłuszcz palmowy, płatki białkowe (białko mleka, mąka ryżowa), aromat, emulgator (lecytyna sojowa), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), barwnik (karoten), substancja słodząca (sukraloza)
Skład kokosowo-czekoladowy: białko mleka (mleko), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), czekolada mleczna (16%) (substancja słodząca (maltitol), masło kakaowe, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty), izomaltooligosacharydy , hydrolizat kolagenu, suszony kokos (6%), woda, płatki sojowe (izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, sól), olej palmowy, aromaty, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K)
Skład ciastek/kremu: białko mleka (mleko), czekolada mleczna (24%) (słodzik (maltitol), tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, miazga kakaowa, emulgator (lecytyna sojowa), aromaty), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), izomaltooligosacharydy, hydrolizat kolagenu, woda, płatki sojowe (izolat białka sojowego, kakao, skrobia z tapioki), tłuszcz palmowy, aromaty, substancje słodzące (sukraloza, acesulfam K).
Składniki chrupiącej krówki: białko mleka (mleko), peptydy kolagenowe, substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), substancja słodząca (maltitol), błonnik (polidekstroza), tłuszcz kakaowy, woda, mleko w proszku, bułka tarta (słodzik (maltitol), skrobia ziemniaczana, mąka ryżowa, masło kakaowe), olej słonecznikowy, miazga kakaowa, migdały, aromat, kakao w proszku, sól, emulgator (lecytyna sojowa), substancja słodząca (sukraloza).
Skład kremowego chipsa: Białko mleka (mleko), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), polewa z mlecznej czekolady (22%), substancje słodzące (maltitol, sukraloza), substancja utrzymująca wilgoć (glicerol), peptydy kolagenowe, polidekstroza, masło kakaowe, miazga kakaowa, ziarna soi ( 5%, białko sojowe, skrobia z tapioki, sul), mleko w proszku, woda, olej słonecznikowy, aromat, sul, emulgator (skrobia sojowa, mąka sojowa, sól), mleko w proszku, woda, olej słonecznikowy , lecytyna
Fakty żywieniowe
Wartość energetyczna: 1533 kJ / 367 kcal
Tłuszcze: 14 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7 g
Węglowodany: 30 g
- w tym cukry: 2 g
Białko: 36 g
Błonnik: 6,7 g
Sól: 0,53 g
na 100 g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Producent: Barebells
Kraj pochodzenia: Szwecja